Снимка: БГНЕС
fallback

Коронавирусът ще се превърне в сезонно заболяване, когато колективният имунитет достигне 80%. Това предвижда заместник-директорът по научна работа на Централния изследователски институт по епидемиология, и член -кореспондент на Руската академия на науките Александър Горелов.

Oще по темата

"Ако е възможно да се постигне колективен имунитет, вирусът ще се промени по-малко, защото мутира само в неимунен организъм, докато стадният имунитет е 80%", казва имунологът, цитиран от БГНЕС.

По думите му, коронавирусът се променя и придобива придобива нови свойства, поради което в много страни постоянно се наблюдава циркулация на различни генотипове, които са фундаментално различни един от друг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 2 години

До епидемиолог Къв стаден имунитет бре? Грип винаги е имало. Преминаването от топло към студено и от студено към топло - жив организъм, различно реагира. На повечето се отразява и се разболяват. Ама не ковид ами настинки. Малко с0п0ли, малко кашляне, малко температура и тва е. По - слабите умират - задух, туберколоза, астма... ся е ковид, навремето беше обикновен грип. И нямаше мерки. Мерките... да ви пикам на мерките и епидемиолозите и математиците и секви други и3poди...

48

Анонимен

преди 2 години

Че то от години си е сезонен. Грип му казват, не ковид 19. Що трябва да се ваксинираме, не разбирам?!?!?!?!

47

Зсапомнете

преди 2 години

Ваксината е срещу хората не срещу ковид то се видя

fallback