Снимка: БГНЕС

"Протестите срещу затваряне на бизнеси започват в 16 ч. с блокиране на ключови кръстовища в големите градове София, Пловдив и Варна". Това заяви в ефира на bTV председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, след като вчера беше обявено, че нови мерки ще бъдат въведени в София. По-късно тази информация беше опровергана от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
"Този филм сме го гледали за доброто и лошото ченге година и половина, сега сме горе-долу в същата ситуация. Дори да е отложено, очакваме до дни да се случи затварянето на бизнеси, ако се следва плана на МЗ", каза още той.
 
Алибегов допълни, че планът за справяне с кризата не включва ваксинационна стратегия, а представлява план за затваряне на бизнеси.
 
"Там е написано, че ако влезем в хипотезата на оранжева или червена зона, автоматично се включват социално-икономически мерки. Това е лъжа, нищо не е договорено с нас, така че хората ще бъдат без пукнат лев при затягане на мерките", каза още той.
 
Алибегов изтъкна, че оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров се иска още откакто е на този пост.
 
Алибегов е на мнение, че вечерният час и затварянето на заведенията няма да помогнат в борбата с вируса, а само ще отложат неизбежното. Според него трябва да има ваксинационна кампания.
 
"Ние в най-големия пик не протестирахме, а затворихме, но трябват обезщетения", заяви Алибегов и каза, че българите вече не се страхуват от вируса, както преди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase