Снимка: БГНЕС
fallback

Канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции на Германия се очаква по-късно днес да засилят натиска върху неваксинираните и същевременно да облекчат здравните мерки срещу разпространението на ковид за имунизираните и преболедувалите, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Канцлерът и провинциалните премиери вероятно ще отправят призив към неваксинираните да помогнат в борбата с пандемията, която в последните месеци набра нова сила в резултат на разпространението на силно заразния вариант Делта.

Oще по темата
Новите ходове идват на фона на заплаха от четвърта вълна на заразата и още един локдаун в момент, когато Германия се готви да гласува на 26 септември.

По данни на Института по вирусология "Роберт Кох", разпространени преди днешната среща, за последното денонощие в Германия са отчетени 2480 нови случая на заразяване.

Очаква се на съвместното заседание канцлерът и регионалните правителствени ръководители да възнаградят възлизащите на около 55 процента от населението хора със завършена ваксинация и преболедувалите около 3,7 млн. души с облекчаване през следващите месеци на здравните мерки за тях, като например при изискванията за тестване, се казва в съответния документ, изготвен от канцлерството.

Освен това от октомври правителствата на провинциите възнамеряват да спрат да осигуряват безплатни тестове и да принудят неваксинираните сами да си ги плащат, ако искат да изпълнят изискванията за тестване, за да участват в обществения живот.

Само хора, които не могат да бъдат ваксинирани като бременни жени, подрастващи и деца, ще бъдат изключени от новите правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Чудесно - като ще си плащат всичко сами тогава просто няма да си плащат здравните осугуровки и дори да трябва да се тестват два пъти в седмица пак ще са на далавера.

50

Бай Знай

преди 2 години

В действителност този толкова страшен "натиск" всъщност не е чак толкова сериозен. Голям прас, че щели да искат от неваксаните да си плащат тестовете "за участие в социален живот". То пък швабите са едни социални ( особено в малките селища)! Прави впечатление, че "мерките" винаги се въртят околоместата, където биха могли да се съберат много хора. И още, че за сега кокото и страшни неща да пишат, правителствата не смеят да упражнят сила. Пмислете защо!

49

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 59. Ваксинираните също се разболяват. По твоята логика след като си станал доброволно опотна мишка, веднага след ваксина трябва да сте на платено здравеопазване, защото не са ясно страничните ефекти на ваксината и ви лекуват на гърба на данъкоплатците, част от които са неваксинирани с големи доходи!

fallback