Снимка: БГНЕС

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19, България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, припомнят от министерството

Коментари Напиши коментар

123

иначе ги харесвам!

преди 1 месец

тая Гърция, на пъпа ми излезе вече!

122

Балкански тарикат

преди 1 месец

В страната на чалгата ли да почиваме?Където няма обслужване,няма паркинг за колите,няма качествена храна,и да се къпем в море с водорасли и човешки мат'рял.На почивка само в чужбина!

121

Анонимен

преди 1 месец

В Мадагаскар да ходим ли?