Снимка: БГНЕС

Пътуванията в чужбина не трябва да зависят от изискванията за задължителна ваксинация срещу коронавирус. Тази позиция на Световната здравна организация потвърди на днешния брифинг в Женева говорителят Тарик Яшаревич.

„СЗО заяви ясно от самото начало: не смятаме, че ваксината трябва да бъде условие за международни пътувания”, каза говорителят. Основанието за такава позиция е фактът, че засега в света няма равен достъп до ваксини срещу COVID-19 и не трябва „да се добавя още една дискриминираща точка” по отношение на хората, които нямат такъв достъп, каза Яшаревич.

В същото време СЗО подкрепя въвеждането на „цифрови сертификати за ваксинация и работи по технологични решения по отношение на взаимодействието между сертификатите, които се използват днес“.

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 9 месеца

Аз попитам пакистаньите и сирииците с ПСР или ваксина влизат в БГ? Или на тях религията им забранява вакси?

45

Анонимен

преди 9 месеца

Случайно или не,подмениха за месец два президентите на доста африкански държави,които отказваха да се дупчат и чудо новите вече правят графици за това. Най брутално убиха този дето търкаше тестовете на разни кози и плодове и се оказваха положителни. Ако умреш с ковид той те е убил,но ако си дупнат и умреш няма доказателства.

44

Анонимен

преди 9 месеца

Да, ама не! Тези в СЗО били ли са на психиатър? Необходимо условие трябва да стане за приемане на работа в СЗО! От една страна не трябвало сертификатите да бъдат паспорт за пътуване, от друга страна подкреоят дигитални удостоверения! Абсолютен случай на раздвоеност - психиатър! А оня пакистанеца, шефа им, директно в затвора, за престъпления против човечеството - без съд, а може и публично изгаряне на клада, като в средновековието, за нзидание!