Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Белият дом заяви, че е "дълбоко разочарован" от решението на Китай да отхвърли плана на Световната здравна организация (СЗО) за втори етап на разследването на произхода на COVID-19, предаде Ройтерс.

През май американският президент Джо Байдън разпореди да бъдат намерени отговори на въпросите за произхода на коронавируса. Тогава той разкри, че разузнавателните служби на САЩ проучват различни теории, включително възможността за лабораторен инцидент в Китай, припомня БТА.

Oще по темата

Този месец СЗО предложи втори етап на разследването на произхода на коронавируса в Китай, в това число проверки на лаборатории и пазари в град Ухан, призовавайки за прозрачност от властите. Байдън подкрепи това разследване наред с разпореденото от него.

Говорителката на Белия дом Джен Саки каза по повод решението на Китай, че Пекин не спазва задълженията си, като се опитва да блокира по-нататъшно разследване.

"Тяхната позиция е безотговорна и честно казано, опасна", заяви тя на брифинг пред репортери.

По-рано здравното министерство на Китай категорично отхвърли плана на СЗО за независима инспекция на биотехнологичната лаборатория в Ухан като "неуважително и арогантно спрямо науката".

А директорът на уханската лаборатория Юан Чжъмин заяви: "Преди 30 декември 2019 г. не сме имали досег, нито сме съхранявали, нито след изследвали COVID-19. Институтът по вирусология в Ухан никога не е създавал изкуствено, нито е допускал "теч" на COVID-19. Досега нито един от служители и студентите ни не се е заразявал".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Случаен минувач

преди 2 години

Бил Гейтс отдавна прави изявления, че броят на хората трябва да се намали.На 19 октомври 2019 Бил Гейтс кани представители на клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. на банкет. Това е "събитие 201"-"event 201", https://youtube . com/watch?v=Vm1-DnxRiPM. И по време на почерпката, така, между другото, дискутират какво Би станало, ако се появи нов пандемичен вирус. И не щеш ли, само месец по-късно такъв вирус се появява! А в това време в Ухан вървят световни военни игри. Пуска се там и това е!

12

Случаен минувач

преди 2 години

Да, ковидът е много заразен. Разработен е от генните инженери да е грип, смъртоносен. Трябва хората да се намалят, прекалено много са 7 милиарда. Така разсъждават "господарите", хората, притежаващи повече от 100 милиарда $ всеки. Човешкото въображение е твърде бедно, за да си представи такава сума. В момента те са 10 души. Но ние, простосмъртните, им дишаме въздуха, замърсяваме им водата, произвеждаме много б.о.***... Трябва да намалеем... Ако може, до "златен" 1 милиард...

11

КонСпиратор

преди 2 години

Вирусът е разработен в Китай - че е по-евтино - от клон на американска компания. После го пускат навсякъде по света за да намалят старите хора, че "тежат на пенсионните системи". Сега е политически удобно да се накисне Китай за да се изработи нов враг / плашило за да се наливат парите спестени от пенсиите на починалите във оръжейната индустрия. Да живее демокарацията!

fallback