Снимка: БГНЕС
fallback
"Интересът на хората към ваксините срещу коронавирус спада. Общо говорим за всякаква ваксинация". Това заяви пред БНР д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.
 
Дози от партидата на „АстраЗенека“, чийто срок на годност изтича през лятото, най-вероятно ще бъдат пренасочени към съседни балкански държави, които изпитват недостиг на ваксини. "Вече няма желаещи за първа игла с тази ваксина", допълни Миндов. На въпрос как стоят нещата с ваксината на „Янсен“, той поясни, че "при нея няма стигма".
Oще по темата
 
"Или ще трябва да се ваксинираме периодично, или ще трябва да боледуваме периодично. Всеки трябва да избере", коментира общопрактикуващият лекар. Проблемът е психологически, смята той.
 
Като неизпълнимо от личните лекари Миндов определи изискването те да подадат подробни таблици с данни за преболедувалите пациенти с коронавирус. "Има подадени отчети към институциите, откъдето тази информация може да се извлече коректно", отбеляза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 2 години

Никога никакъв случай няма да се ваксинират нито харата нито децата стига вече с тия убийствени ваксини забрана за всички ваксини долни лешояди бог да ви накаже най скоро време

51

Анонимен

преди 2 години

Протоколът е според консенсуса и парите ни. Бедни сме за ремдесевир и моноклонални антитела. Тръмп го лекуваха по друг протокол. Това е положението. За съжаление

50

Анонимен

преди 2 години

Не ми трябва ковид отделение. Около мен бяха и аз бях болен и знам от първо лице. Отделно да се замислиш дали лечебният протокол на здравните заведения е адекватен за този вирус. Само това ще ти поддхвърля като идея за размисъл.

fallback