Снимка: БГНЕС
fallback

Дания спира временно използването на ваксината на Астра Зенека заради потенциални опасни за здравето странични ефекти, съобщава Business Insider.

Oще по темата
"Страната спира употребата на ваксината след няколко случая на образуване на кръвни съсиреци сред ваксинирани хора", съобщиха здравните власти в страната.

Здравният министър на Дания публикува туит в който поясни, че все още не е съвсем ясно дали образуваните кръвни съсиреци сред ваксинираните пациенти имат връзка с ваксината.

Както е известно, на 8 март Австрия съобщи, че изтегля една партида от ваксината на Астра Зенека заради два случая на тежки усложнения, единият от които с летален изход, получени след поставяне на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

Има нещо гнило в Дания и не е тази ваксина...Как може да има 50 ПЪТИ по-малко заразени е процентово отношение, спрямо нас.У нас 20%, у тях 0.4%.КАКВО СТАВА!?!!?!?1?

90

Анонимен

преди 3 години

И все пак е един ан 140 000 души.

89

Евро Фарма Мафия

преди 3 години

Здравният министър на Дания публикува туит в който поясни, че все още не е съвсем ясно дали образуваните кръвни съсиреци сред ваксинираните пациенти имат връзка с ваксината.Абсолютно никаква връзка нямат тези съсиреци и произлизащи се от тях тромбози, инсулти, инфаркти, смъртни случаи и ампутации с нашите ваксини. Вярвайте ни!!!

fallback