Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

В България преди месец имаше смъртен случай няколко дни след ваксиниране срещу COVID-19, няма обаче доказателства, че причината е във ваксината.Това каза на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Министър Ангелов подчерта, че ваксината не е била на "АстраЗенека".

Разпространяването на твърдения за опасни ваксини не ни помага, обезсърчава хората и намалява желанието им да се ваксинират, каза още той.

Запитан дали премиерът го спира да налага много строги мерки, министър Ангелов каза, че такова твърдение е лъжа.
 

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 7 месеца

"Петко бре, чети!"

97

Анонимен

преди 7 месеца

Продължение...А що се отнася до mRNA ваксините - те работят на различен принцип от векторните ваксини. Да, доставя информация на ниско ниво - ДНК на човека. Но m- означава Месинджър, т.е. доставя "съобщение" за ДНК-то ви.Все едно Пешо (месинджъра) да ви звънне на вратата и да ви каже - "Виж какво - искам да ти кажа, че Гошо (Ковид-19) не ти е приятел. Ако дойде - "набий го" с имунната си система, трябва да си готов. Идва." Въпросният mRNA има разпад след около 72/74 часа. Само съобщава.

96

?

преди 7 месеца

Запитан дали премиерът го спира да налага много строги мерки, министър Ангелов каза, че такова твърдение е лъжа.Значи той ще отговаря за 10 хил. убити с ковид и още толкова от спиране на лечение поради ковид?