Снимка: БГНЕС

В Европа продължава да настъпва новият "британски" щам на коронавируса.

Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания.

Още по темата
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на новия щам, който се смята за много по-заразен.

Поне до края на месеца ще останат затворени всички магазини, с изключение на тези от първа необходимост, както и фитнесите, храмовете и културните институции, предаде БНР.

Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини от следващата сряда - 27 януари, до 1 март.

Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Гърция удължава локдауна с една седмица - до 1 февруари. Дотогава остават в сила полицейският час, есемесите за излизане от дома и задължителното носене на маски.

Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса - хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона.

И на фона на нестихващото разпространение на Covid-19, в Лондон беше разкрито незаконно парти с 200 гости. Недоволни от акцията на полицията успяха да ранят двама от униформените.

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 1 месец

Лабораторията в англииския град Солзбъри се грижи постоянно да има нови вируси в името на евроатлантическите ценности

61

стига

преди 1 месец

И къде продължава да ви настъпва? По мазолите да не би? Вече ще стане цяла година терор. Какво ли щеше да е, ако трябваше да борите туберколоза, чума, холера или нещо от тоя род. Не е само у нас, света се управлява от *** ***. Е, поне можемЕ да се пофалиЕ,, че живеем в интересни времена.

60

Анонимен

преди 1 месец

Утре като ви кажат корона2 и концлагер доживот ще ви се иска да сте разстреляли себе си, а не антиваксерите..