Снимка: БГНЕС

Броят на починалите от коронавируса в британските домове за грижи може да достигне 7 500, предупредиха основните благотворителни организации в сектора, цитирани от AFP.

Коментарите дойдоха на фона на информациите, за починали 888 през последното денонощие, с което общият брой на смъртните случаи във Великобритания достигна 15 644.

Още по темата

Care England, представителна организация във Великобритания за старчески домове заяви, че според оценките, базирани на смъртността от 1 април, до 7 500 души може да са починали от вируса.

"Без тестване е много трудно да се даде абсолютна цифра", заяви Мартин Грийн, изпълнителен директор на Care England, пред The Daily Telegraph.

"Въпреки това, ако разгледаме някои от коефициентите на смъртност от 1 април и ги сравним с процентите от предходните години, изчисляваме цифра от около 7 500 души, които може би са починали в резултат на COVID-19."

Цифрата е повече от пет пъти по-висока от прогнозата за 1 400 жертви на болестта в старческите домове, предложена от правителството по-рано тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase