Марти Ахтисаари. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият президент на Финландия и бивш специален пратеник на ООН за Косово Марти Ахтисаари, който бе отличен с Нобелова награда за мир през 2008 г., е дал положителна проба за коронавирус, предаде Ройтерс.

„Тестът е потвърдил заразата вчера, 23 март. Ахтисаари е добре с оглед на ситуацията“, заявиха от офиса на президента.

82-годишният политик, който бе начело на Финландия от 1994 до 2000 г., получи Нобел за дългогодишните си миротворчески усилия, припомня БНР.

Финландия дотук е потвърдила 700 случая на коронавирус и една жертва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ммм

преди 4 години

Този не беше ли голям привърженик за създаването на Държавата Косово?А след като признахме толкова бързо Косово, защо не признаем Кюрдистан, при условие, че става дума за милиони хора ..?Ами и да врътнем и едно посолоство в района на Кюрдистан, да си обменим с посолства ?Този толкова злини стори, а сета той и нетовите наследници ще жънат неговите негативи.Да поема пътя и да ходи да се лекува в Косово.

13

Анонимен

преди 4 години

Дано си замине

12

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Много глупости си написал най-древният език е арамейският това е древносирийски. шумерите са техен клон. Както има и тракийски племена всякакви гроба на Гилгамеш се предполагаше че е в днешен Ирак и е намерен по време на войната в Ирак. Ако си спомняш дори имаше 21 американски самоубити войници ги намират за една вечер Мога да ти разкажа още много и за около 6000 изнесени антики от Ирак. Шумерите са си шумери те са версиите на Захария Сичин.

fallback