Снимка: БГНЕС
fallback
 Британското министерство на здравеопазването изпрати писма до повече от 65 000 бивши или пенсионирани лекари и медицински сестри с молба да се завърнат, за да помогнат в борбата с COVID-19, съолбщи БНР. 
 
Правитлеството даде обещание, че ще гарантира, че всички болници ще разполагат с достатъчно защитно оборудване и вентилатори. В Шотландия отправиха молба към всички, които по някаква причина са напуснали здравеопазването през последните три години, да преосмислят завръщането си в редиците на бранша. 
 
Студентите по медицина, които са последна година, както и онези, подготвящи се за медицински сестри, също са в плановете на правителството за предоставяне на временна работа. В момента тече обсъждане на предложението Великобритания да последва примера на Дания, където правителството обеща да покрие 75 процента от заплатите в частните компании за три месеца, ако те от тяхна страна обещаят да не уволняват работници. 
Oще по темата
 
Министърът на финансите Риши Сунак се очаква днес да оповести пакет от субсидии за защита на милиони работни места. Много фирми предупреждават, че са пред фалит и се налага закриване на работни места. Всички училища днес ще затворят врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

До 15

преди 4 години

Целият свят е пламнал.Икономиката рухна,паниката е обхванала всички.Правителствата инжектират(печатат) трилиони долари основно за намаляване на паниката.Определено предстои нещо много голямо,нещо невиждано (само се моля да не е виждано само от нашето поколение,защото иначе сме го загазили).Истината се знае от малцина и се крие умело.За седмици света се разпадна,всякаш наближава армагедон.

25

Анонимен

преди 4 години

Моля някой запознат да поясни лакво са тези вентилатори. Благодаря!

24

Анонимен

преди 4 години

Тия нали щяха да са на стадния принцип, който оцелее и ще има имунитет? Що сега реват за лекари?

fallback