Снимка: bTV
fallback

В София тази година коледната украса е изключително семпла.

В столицата почти няма коледни светлини, градът е потънал в мрак, дори по централните улици и булеварди. Сърцето на столицата – "Витошка" е празнична и осветена наполовина.

Скромната украса на пешеходната улица се повтаря вече трета година.

„Когато закупувахме тази украса, долната част беше в ремонт и беше невъзможно и безмислено, да търсим украса за там. Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част”, каза пред bTV Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община.

За разлика от "Витошка", булевард "Васил Левски" е озарен от коледни светлини, но не благодарение на Iтоличната община, а на щедри дарители.

Хилядите светещи лампички са поставени заедно с рекламното лого на банки, мобилни оператори и пенсионни компании. Така спонсорите са спестили на общината повече от 400 хиляди лева.

Тази година нова украса не е купувана в София. Изразходваните 50 хиляди лева са стигнали само за да светне традиционната коледна елха на улица Алабин, както и за монтаж и демонтаж на миналогодишната украса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

Ми много са крали и са забравили за украсата...

32

Шаран_БГ

преди 8 години

Кметицата на Община Д.Чифлик, Варненско даде пример---намали заплатите на всички чиновници . И своята -също. На фона на мизерията в страната властимеющите какво показват? Безсрамие, гордост, , алчност или просто арогантност ! Тия срамни качества на наша почва виреят много добре още от времето на Фердинанд. И внукът му го доказа. Следвайте тяхния пример -- богоизбрани !!За какви украси колко пари се харчат в рамките на цялата РБ? Дава ли си някой сметка ? За лекове -няма! Дайте милостиня...

31

Анонимен

преди 8 години

А бе требе да се пести за депутатите бре. ква украса кви пет лева ва.

fallback