Снимка: Reuters
fallback

Игличките на коледните дръвчета тази година ще падат повече, като причината е необичайно топлата зима, съобщава "Дейли телеграф". Заради доста топлото време през ноември и декември, реколтата от коледни дръвчета няма да е качествена.

"Иглолистните дървета оцеляват най-добре, когато са отсечени при температури под минус четири градуса Целзий", обясни Дейвид Мичъл от градинските центрове Уайвейл. Причината е, че от студа те "заспиват" - спират да растат и до клоните им не достига сок. Това им дава възможност да оцелеят по-дълго без корени.

Тази година обаче е толкова топло, че дръвчетата не са “заспали”. Те още имат нужда от вода, за да са свежи. В топлите домове на хората те ще страдат още повече.

"Реколтата тази година е проблемна заради мекото време. Като резултат хората ще видят, че игличките започват да капят по-бързо”, казва Дейвид Мичъл, цитиран от БТА.

Когато елхите се купуват по улиците и пазарите, рискът игличките им да започнат да падат бързо е още по-голям, защото не са съхранявани правилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

цецо

преди 8 години

С години ползвам реалистична изкуствена елха и не ми липсва мизерията на истинската. Освен това опазваме природата.

5

Анонимен

преди 8 години

Цикъла та цикъла, отвори учебник по астрономия и виж как точно се нарича

4

от Сидни Ав$тралия

преди 8 години

ТРЯБВА ЛИ да ви го повтарям 11 години за да го осъзнаете!!!Запомнете го! Цикъла е 11 години!!! Толкова е цикъла на слънцето! От най слабо до най силно светене е 11 години. След това се повтаря! Когато слънцето свети по силно времето е най топло!Тези факти не са от вчера! Открити са от преди десетилетия но явно сте късопаманетни да запомните зимите последните 11 години и затова в края на цикъла когато свети най силно и е най топла зимата почвате да фабрикувате "чудеса" и "теории"

fallback