Снимка: архив Булфото
fallback

Новата кметица на пловдивското село Строево Десислава Дингилева стяга богата трапеза за съселяните си на 26 декември, съобщава "24 часа".

По случай Коледа тя ще почерпи с 400 кебапчета, тънки мезета и домашно вино и ракия. Местните баби са обещали да омесят тутманици и да разточат баници.

"Ще запалим огън в центъра и за първи път на този празник всички жители ще се съберем на обща маса", коментира Дингилева, която възнамерява да превърне това в традиция.

Кметът на община "Марица" пък Димитър Иванов ще изненада жителите на Маноле, където е домът му, с две печени прасенца и червено вино собствено производство.

Тавите с мръвките и буренцета ще бъдат подредени на селския площад за посрещане на 2016-а. Подготвена е пищна заря.

Иванов е организирал купон и за администрацията си на 18 декември. Половината от куверта ще бъде платен от общинската хазна. Чиновниците няма да имат бонуси за Коледа, тъй като са получили премии за Великден и Голяма Богородица. Още в началото на годината заплатите на всички са били увеличени с 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

бай Петко

преди 8 години

Свинка, винка и гола г.....нка ! Ха наздраве !!!

5

lol§

преди 8 години

До до номер 3Точно за това говоря.... илюзорно, чалгарско, нездравословно, самоубийствено забавление...само ракии, кебапчета, надлъгване и биене в гърдите кой повече "бачкал" :)

4

Тиквун

преди 8 години

Тия май си подритват здравноосигурителните книжки.

fallback