Снимка: архив, БулФото

Потреблението на електроенергия от клиентите на "EVN България" за периода на почивните дни 22-26 декември е с един процент по-малко спрямо същия период през 2012 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Данните показват, че общо за периода клиентите са консумирали 147 231 000 киловатчаса електроенергия. Върховото потребление е регистрирано между 17.00 и 18.00 ч. на 24 декември, когато са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия.

От дружеството напомнят, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата имат режимът и интензивността на потребление, както и фактори като ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди, техният клас на енергийна ефективност и други.

По време на изминалите празнични дни дружеството е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България.

Общо 76 дежурни екипи са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase