Общ преглед

Докато има толкова отдадени фенове, за пенсия на рок легендите от Scorpions не трябва да се говори. Музикантите бяха решили да загърбят турнетата, но след близо двучасов концерт в зала Арена Армеец снощи доказаха, че още им е рано да се оттеглят от голямата сцена.

Още час преди концерта стана ясно, че залата ще бъде пълна. Паркингът на залата се оказа тесен, булевардът пред нея също не стигна за колите за желаещите да видят предколедната изява на групата у нас. В залата се събраха над 10 000 души, дошли да видят от цялата страна "пенсионерите".

Шоуто на Scorpions започна с половин час закъснение, но повече от ударно с парчето от новия им албум Sting in The Tail. Клаус Майне се обърна на български с "Добър вечер, София! Как сте?", което предизвика мощен одобрителен рев сред публиката.

65-годишният китарист Рудолф Шенкер още след първата песен хукна из сцената като тийнейджър, докато колегата му Матиас Ябс се наслаждаваше на всяко соло и се заиграваше с публиката от първите редици. На другия фланг на сцената овациите събираше полякът Павел "Бейби" Мончивода със своята бас китара. Родни флагове "заваляха" към музикантите, които декорираха сцената и своите инструменти.

Eдин от най-емоционалните моменти беше изпълнението на Send Me An Angel, в което с цяло гърло се включи публиката.

Кулминацията пък бе появата за бис на бандата, като Клаус Майне се появи наметнат с българския флаг. Scorpions и Клаус се обясниха в любов на българската публика с баладата Still Loving You, след което прозвуча и класиката Wind of Change. Бандата сложи финалната точка с Rock You Like a Hurricane. И с убеждението, че "скорпионите" още хапят и не са за пенсия.

Цялата галерия от концерта вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар