Снимка: Община Стара Загора

За първи път Стара Загора ще има живо иглолистно дърво за предстоящите коледни празници,  вместо отсечено и украсено само за празника многогодишно дърво.

Освен това общо 120 малки кедърчета ще бъдат раздадени на децата от яслите и градините в града. Те могат да ги засадят навън заедно със своите семейства или в дворовете на детските заведения, както и да си отгледат коледно дръвче у дома.

Идеята на кмета Живко Тодоров е заради празника тази година да не бъде отсичана елха. Коледното дърво ще бъде живо и ще остане и след празника да украсява площада пред сградата на общинската администрация, където расте в момента.

Днес започва поставянето на коледна премяна на кедъра, който е на близо 40 години и вирее в група с други вечнозелени дървета. Той е бил „спасен“ преди години при реконструкцията на площадното пространство от ландшафтен архитект Галина Николова, разказват историята му от общината в града.

Светлините на коледното дръвче в Стара Загора ще бъдат запалени на 2 декември от 18 часа.

През 2012 г. Стара Загора спечели в категорията до 200 хиляди жители приза "Най-зелен град". По този повод в малката кашпа пред общината бе посадена млада ела, с тенденцията един ден тя да стане голямо и красиво коледно дърво, което да радва старозагорци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase