Снимка: архив, Булфото

Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени на 1 декември - неделя, в 19:00 часа, в градината пред хотел "Рила" на ул. "Алабин", съобщиха от Столична община.

Кметът Йорданка Фандъкова и нейните специални гости - популярни български актьори и музиканти ще запалят светлините, а празнична заря ще освети небето над столицата.

От 11:00 часа до 20:00 часа на открита сцена пред елхата ще се проведе празнична програма, в която участват Танцов ансамбъл "Средец", Танцова група към ОДЗ "Преспа", Детски хор с диригент Мая Василева и Детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура, Детска вокална група "Смехоранчета", Вокална формация "Трикси", Детска вокална група "Бон-бон", певицата Румяна Коцева и нейните ученици по поп и джаз пеене от вокално "Студио Артес", звездата от музикалните формати "Мюзик Айдъл" и "Гласът на България" - Красимира Иванова.

Коледарски игри, песни и наричания ще изпълнят деца от 144 СОУ "Народни будители", а "Жар театър" към Дом на културата "Средец" ще представи огнено шоу.

От 15:00 часа Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. Малчуганите ще могат да се снимат и пред къщичката на джуджетата.

Празнично украсен ретро трамвай ще се движи в неделния ден, от 16:00 часа до 19:30 часа, от площад "Възраждане" до площад "Журналист".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase