Начало на коледното пазаруване. Снимка: Ройтерс
fallback

Американците се събират днес да отпразнуват Деня на благодарността, пълнят пуйки за празничната вечеря, борят се със силните ветрове, брулещи участниците в днешните паради и правят планове за сезона на коледното пазаруване, който тази година започва ден по-рано, съобщава Ройтерс.

Рязкото понижение на температурите тази сутрин след снощните превалявания от дъжд и сняг по Източния бряг причини поледици по пътищата в един от най-натоварените за пътуване дни в годината за Съединените щати.

Майката природа даде обаче почивка на Ню Йорк и днес ветровете там не бяха толкова силни, че да не позволят на Снупи, на таралежа Соник и на други гигантски балони да бъдат напълнени с хелий и издигнати във въздуха по случай ежегодния парад за Деня на благодарността, организиран от известна верига магазини.

Общината забранява те да бъдат издигани, когато поривите на вятъра надвишат 55 км/ч.

Парадът на веригата "Мейси'с" се организира за 87-а поредна година и се очаква да бъде гледан от 50 милиона души по телевизията, а в него да вземат участие около 3 милиона по маршрута му в Манхатън.

Тази година Денят на благодарността съвпада с еврейския празника Ханука. Това е рядко срещано съвпадение, тъй като следващият такъв ден, в който двата празника се падат на една и съща дата, ще бъде през 2070 година, пише сайтът chabad.org.

Някои търговци на дребно ще отворят магазините си тази вечер, с което "Черният петък" ще настъпи за пръв път в историята ден по-рано. Около 140 милиона души се очаква да излязат на пазар през 4-дневния уикенд, с който се дава началото на коледното пазаруване, съобщава Националното сдружение на търговците на дребно в САЩ.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Друг анонимен

преди 10 години

До Анонимен 4И това ти наричаш нация? Не, друже, това е корпорация. Имат "велик" президент - помилва пуяка Пуканка!Това беше най-грандиозната новина, цял свят видя събитието и си отдъхна. Наш Роско Халкидически милост няма. Щеше да му резне главата, зян да няма.

3

емо

преди 10 години

и празниците им са цинизъм ;благодарят затова че успешно са грабили през годината и те и държавата им

2

1617

преди 10 години

Празникът е свързан с благородството на индианците , а тия от благодарност първо ги избиват и после си правят празник .

fallback