Снимка: Bulgaria ON AIR

Сборникът с разкази “Няма страшни” ни потапя в личния свят на писателя Ния Йотова, в който има много хумористични случки, но и поуки. Сборникът е събрал разказите на баща и дъщеря. Пред “България сутрин” Ния Йотова разказва, че и двамата с баща ѝ са си водели блог.

“Аз като по-модерен човек успях да направя сайт, да намеря своя аудитория. Един ден той ми изпрати негови разкази, но си казах, че няма кой да им обърне внимание. Затова направих специален сайт на нашите разкази. Аз му бях обещала, че ще издам разказите му в книга. Мислех, че имаме доста повече време заедно. Оказа се, че е бил болен от рак, без ние да знаем. Година след това "Няма страшно" видя бял свят", сподели Йотова в предаването по Bulgaria ON AIR.

Йотова разказва и как се е стигнало до избора на заглавие за книгата.

"Много дълго време се чудех какво заглавие да сложа на книгата. Майка ми ми прати един подкаст с Нети, накрая тя завърши с думите "Стига да сме здрави, няма страшно". И аз си казах "точно това е". Това е точно нещо, което баща би казал на дъщеря си", разкри Йотова за Bulgaria ON AIR.

Читателят може сам да направи заключение и да изведе поука от прочетените разкази, категорична е писателката.

"Съвети и поуки винаги има. Самият живот ни ги дава. Моите родители винаги са ме оставяли аз сама да си вадя поуките, да си блъскам главата. Чрез самите разкази, в които има много самоирония както аз, така и други автори леко се надсмиваме на себе си. Читателят може сам да си изведе поуките, без ние да сме ги извеждали. Чрез хумора и себеиронията човек сам може да си изведе поука", посочи още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase