Снимка: БГНЕС, архив

Пролетният панаир на книгата в София се открива днес в парка пред Националния дворец на културата. Над 140 издателства ще представят своята дейност и произведения в рамките на форума до 2 юни, съобщават организаторите от асоциация „Българска книга“ (АБК).

Официалното откриване на панаира е от 17:00 ч. Културната програма обаче стартира от сутринта с Людмила Андровска, която ще дава автографи на „Катерина Медичи от Горно Усойно“ и „Мария Тертер-Царицата“. В рамките на изложението с четящата публика днес ще се срещнат още Красимира Макавеева, Мира Папо, Миглена Миткова, Сатанасов, Димитър Шумналиев, Александрина Валенти.

Среща с автограф е предвидена още с Георги Господинов и Анджела Родел. Събитието е озаглавено „Честито чудо на езика!“ и с него се отбелязва една година от връчването на международната награда „Букър“ на автора и преводача на „Времеубежище“.

Паралелно с Пролетния панаир на книгата днес се открива осмото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Програмата на форума започва от 27 май и продължава до 1 юни.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката и е част от календара на културните събития на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase