Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

"Чуй щурците" е книга, представяща история за нажежени отношения между учители и ученици, за насилие, секс и стряскащи зависимости. Автор е младата учителка по български език и литература Татяна Попова.
Oще по темата

Ученик окраде учителка по време на междучасие

"Започнах да пиша първата година след като бях преподавател. При сблъсъка с реалността се бяха събрали страшно много емоции, които превърнах в книга", сподели Попова в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR тя обясни, че все пак всичко в романа е художествена измислица, но е предупреждение за обществото какво би могло да стане, ако не обърнем внимание на проблемите.

"Исках диалозите до такава степен да принесат читателя в действията, че дори да му стане неудобно, че слуша чужди разговори. Опитах се да е максимално реалистично", сподели писателката.

Тя разказа, че заглавието "Чуй щурците" е метафора, която значи да се чуе колектива. По думите ѝ всеки от нас има стремежи и мечти, но това, което остава, е общото дело.

"Надявам се, че българският пазар е готов да срещне трилъра. Беше предизвикателство за мен", обясни писателката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Аз

преди 4 години

Една година учител и навлязла в душевността на ученици, колеги, ...на системата.....

9

Анонимен

преди 4 години

С такава учителка веднага бих се върнал в класната стая, за "нажежени отношения между учители и ученици" :-)

8

Анонимен

преди 4 години

Проблемът на сегашното образование не е че е кой знае колко по-различно от тогавашното, а точно че не е мръднало при променящ се святНикаква промяна няма. Образованието касае трансфер на информация и знания към учениците, а те са си все същите.Това дето информацията се е променила не касае успешният протокол и методика за трансфер на информация.Колкото училища на запад въвеждат повече компютри и таблети в методиката, толкова после установяват по-лош резултат.

fallback