Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев беше домакин на традиционния бал на младежи в неравностойно положение в резиденция "Бояна". Той е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта". Радев и съпругата му посрещнаха над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в инситуции.

Още по темата

Радев зове: Да дарим за младежи, израснали без родители

Сред тях бяха и Мария Звездева, спасила живота на шофьор на градски автобус през 2015 г. и предотвратила катастрофа, както и Величко Донков, който върна изгубена чанта, пълна с много пари.

Пред Bulgaria ON AIR двамата споделиха, че хората все още помнят доброто, което са направили. Поздравяват ги по улиците и се гордеят с тях.

И двамата завършват училище и им предстоят кандидат-студентски изпити, за да влязат във висше учебно заведение.

"Стигането до 12 клас, когато няма семейство, когато няма дом, зависи много от екипа, който се грижи за децата, настанени в институции. Снощи имаше много младежи - красиви и мили момичета и момчета. Организаторите направиха една чудесна програма", обясни директорът на дом "Мария Терезия" Латинка Петрова в "България сутрин".

Мария мечтае да стане учителка по плуване и да обучава малки деца, а Величко иска да стане полицай и да има нормално семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase