Снимка: Сиела
fallback

След като се разкри в "Моят таен любовен живот" Иво Сиромахов написа и продължението на историята в "7 жени". Героините са от различни националности, с които авторът е имал любовни афери, споделя самият Сиромахов пред издателите си.

И ако в първата книга героят му се разделя с американката Скарлет, то в новия роман той тръгва да обикаля света и във всяка държава преживява нова любовна афера.

Действието на романа се развива в Берлин, Брюксел, Москва, Пекин, Дубай, Скопие и София. А в сюжета са въвлечени и личности като Ангела Меркел, Жан Клод Юнкер, Владимир Путин и Роман Абрамович.

“7 жени” е една изключително забавна история за сблъсъка на съвременния българин със заобикалящия го свят. Сиромахов нарича романа си „Еротично-хумористичен. И автобиографичен, разбира се. Всичко разказано в него е по действителен случай.”

Що се отнася до героинята му Скарлет, Сиромахов отбелязва, че са се разделили преди година и оттогава не му се е обаждала. „Не можа да понесе особеностите на българския манталитет, горката. Много тежко преживях раздялата ни и за да притъпя болката в разбитото си сърце, се хвърлих в поредица от краткотрайни връзки. За тях разказвам в “7 жени”.

Oще по темата

А за избора му да въвлече в сюжета и толкова известни политически лица, Сиромахов обяснява: „С Ангела Меркел навремето бяхме в една детска градина в “Орландовци”. Тя беше много ербап и постоянно командореше другите деца. Затова никой не искаше да си играе с нея. Всички деца я мразеха и й викаха “свиня блатска от трета градска”. Само аз й се подмазвах. Може би съм усещал, че някой ден ще стане важно шефчe.  С Юнкер сме нещо като далечни роднини. През 1992 година той дойде на море в Слънчев бряг и свали една моя трета братовчедка – Юла.

А с Путин се познаваме от 94-та година. Беше дошъл на ски в Боровец. Карахме заедно, сприятелихме се, вечер ходехме по кръчмите. Заведох го и при баба ми на село, тя закла кокошка, пихме от домашното й вино.”

Иначе Иво Сиромахов споделя, че изпада в паника всеки път, когато излиза негова книга. Чуди се дали ще успее отново да разсмее читателите. Обича да се среща с тях в книжарниците и да слуша въпросите и коментарите им. Убеден е, че хората винаги са обективни и справедливи. „Ако им харесва – четат, ако не им харесва – не четат.”, отбелязва писателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Хитър , но не Петър

преди 9 години

миналата година прочетах една от книгите му и ми се стори забавна , но не бих повторил ; най-близкото сравнение което ми хрумва е със сериите който въртят по телевизииите ("Д-р Хаус " "Менталиста) интересни ,но не допринасят за развитието на дадения вид творчесто

1

Гошо...Тъпото

преди 9 години

Иво,Ивоо,явно си спал на...течение в село Кладница и си сънувал леля ти Меркел и Путин,че са в компанията на някакви 7-м жени и ти в това...число.Само си пропуснал Слави в този тюрлю гювеч...естествено с виола в ръка,да свири Малка нощна...музика и Путин да му дава...петак.Както казва моят добър приятел Димитър Подвързачов : - Има цели категории хора,за които моето мнение е;мили...маскари.Такива са писателите,например.

fallback