Дж. К. Роулинг. Снимка: Reuters

Новата книга, написана от  Дж. К. Роулинг под псевдонима Робърт Галбрейт излиза и у нас.

„Зовът на кукувицата“е увлекателен, майсторски написан съвременен криминален роман, в който Галбрейт демонстрира  умението си да вае пълнокръвни персонажи, които лесно печелят симпатиите или антипатиите на публиката. Авторът изгражда силни, убедителни диалози и не пропуска да изтъкне дефицитите и недостатъците на обществото, в което живеем.

Историята ни запознава с трагичната съдба на привлекателна жена с професия на супермодел, която намира смъртта си, падайки от заснежен балкон в Мейфеър. Всички подозират, че е извършила самоубийство, вследствие на някаква лична криза. Единствено брат й се съмнява в тази версия и се обръща за помощ към частен детектив Страйк - ветеран от войната в Афганистан, белязан от физически и душевни травми.

В живота на Страйк цари тотален безпорядък и благодарение на този случай той успява да закърпи доходите си. Но и това си има цена. Разнищвайки обстоятелствата около мистериозната смърт на момичето, той попада в един болезнено интригуващ свят, в който мракът постепенно се сгъстява и скрива очертанията на надвиснала опасност...

Робърт Галбрейт предизвика възторжени реакции със своя дебютен роман, който е на път да го превърне в уважавано име на сцената на криминалната литература. „Зовът на кукувицата“ е блестящ трилър, ориентиран към зрялата публика.

Истинската самоличност на Галбрейт бързо бива разкрита. Става ясно, че зад това име стои Дж. К. Роулинг,  авторката на поредицата за Хари Потър“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase