Снимка: Колибри

Напоследък доста духове, демони и върколаци превзеха умовете  на тийн поколението. За това допринася и автор като Кели Армстронг. Нейните двайсет романа я нареждат сред най-успешните автори на ърбън фентъзи, криминални и хорър творби в света. Родена през 1968 г. в Канада, тя нашумя с оригинални тийнейджърски истории.

Ето, че у нас излиза романът й "Пробуждането". Това е втората книга от ърбън фентъзи трилогията "Най-тъмните сили".

Вече знаем, че Клоуи е некромант, чийто свръхестествени способности не подлежат на контрол. Тя е плод на научен експеримент и не само вижда призраци, но и умее да общува с мъртвите.

В „Пробуждането“ Клоуи ще се опита да си върне свободата с помощта на трима верни приятели – циничен върколак, жив чародей и една раздразнителна вещица.

Творчеството на Кели Армстронг се отличава със стилистично многообразие, непринуден разказ, пъстър арсенал от герои и ловко преплитане на фикция и действителност. Това обяснява популярността на произведенията й, предназначени за по-млада публика – романа „Призоваването“ и неговото ефектно продължение – „Пробуждането“, което излиза у нас на 30 септември в превод на Мария Донева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase