Снимка: ИК „Изток-Запад”
fallback

„Българите срещу олигархията“  на политолога Антон Тодоров е втора книга-разследване от поредицата „Задкулисието на прехода“ и в нея се разкриват още неизвестни за широката общественост факти от периода на прехода, на чиито отзвук ставаме свидетели и потърпевши днес.

Политологът Антон Тодоров представя редица факти от недалечното минало, според  които управляващата тройна коалиция е съставена от „подставени лица на българската организирана престъпност и кукли на конци на олигархията...“ В своята книга-разследване „Българите срещу олигархията“ Тодоров аргументира изложеното от него с официални документи, факсимилета и снимков материал, като разглежда и дава логични отговори на въпроси като: Кой е този човек, който изкара толкова успешно българите на улицата в протести, каквито не помним от 1990 г.? Кой искаше да ни „страхува“? Каква е московската връзка в българските кризи?...

С оглед на събитията от последните три-четири седмици, заглавието е с изключително актуално съдържание, отбелязват издателите. Подобно на „Меглена Кунева“, предната книга от поредицата, „Българите срещу олигархията“ също се придържа към основната линия, прокарваща се в „Задкулисието на прехода“: да се представят неизвестни за широката общественост факти, определящи облика на посткомунистическия период.

Тодоров подчертава: „Българите трябва да знаят истината за своите политици. Истината, само истината, цялата истина. След това политиците ще трябва да дават обяснения. Тези обяснения могат да бъдат приети и да доведат до пълна промяна в отношението ни към тях. Могат хем да бъдат взети под внимание, хем да запазим досегашното си мнение просто защото сме предпочели да го основаваме на други фактори... но във всички случаи трябва да се знаят истинските факти, истинските връзки, истинските зависимости.

След като знаят това, хората могат да направят информиран избор. Може да има и такива, на които им се живее под ярема на олигархията – ние обаче няма да плащаме цената за това!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

анонимен

преди 10 години

това се отнася за всички партии от 1990г. мафията ръководи и назначава удобните им лица.

9

Мислещ човек

преди 10 години

Великански важна книга.

8

ттт

преди 10 години

Да беше само БСП тази, която е подставено лица на олигархията със закон ще ги забраниме . Тогава защо като ГЕРБ бяха партията на народа всичко си продължи по старому. Всички уреждащи се с власт са едно и също *но. Ако е такава системата мафията да ги назначава, това се отнася за всички партии.

fallback