Снимка: Колибри
fallback

Общ преглед
 Прочутата, дръзновена и находчива детска героиня Дора Изследователката е вече в България. На 24 юни излизат първите две книжки от детската поредица.

Малкото момиченце (с дълбоки кафяви очи и коса на черта) и нейните необикновени приятели покориха въображението на милиони малчугани по цял свят, отбелязват издателите.

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица за последното десетилетие. Сериалът „Дора Изследователката“ постига успех в цял свят и се сдобива с шест номинации и една награда „Еми“. В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години.

Първата книга с героинята е "Дора на пикник" и ни пренася в Парка на игрите – истинско находище на забавления. Тук Дора ни запознава с най-добрия си приятел - Ботичко, а също с Бени, Тико, Иса, Голямото червено пиле и Синьото пиле.

Втората книга „Един ден на плажа“ разкрива приключенията на Дора и Ботичко на морския бряг. Оказва се, че там могат да се видят много, много интересни неща. Пък и самият крал Рак им помага да си построят пясъчен замък.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица - в света са издадени повече от 500 заглавия. Симпатичната Дора неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Книжките са ефектно илюстрирани, учат без да поучават, стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

А на английски?

преди 11 години

На БГ пазар има малко заглавия за деца на английски и изобщо на други езици. Има едни двуезични книжки, но тях редовно ги няма по книжарниците. Не може ли по-голяма част от детската литература да е на английски? Не съм чуждопоклонник - всички виждаме, че няма как без този език

2

Модератор

преди 11 години

До Анонимен: Благодарим за сигнала ви!

1

Анонимен

преди 11 години

Редакторите.....,На обложката е изписана правилно думата ПИКНИК, като не знаете как се пише погледнете!!!Пикниг не е правилното,както сте написали в статията.

fallback