Ивайло Захариев с младите участници в кампанията. Снимка: Az-deteto.bg

С празника на София и първия учебен ден - 17 септември, приключва "Забавното лятно четене 2012".

Събитието ще бъде отбелязано в понеделник, 17 септември, от 16.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов“. Там официално ще бъдат обявени резултатите от националната кампания за стимулиране на детското четене.

Тогава ще разберем кой е най-четящият град, най-четящото училище и кое дете е отбелязало най-много прочетени книги в своя онлайн читателски дневник.

Гостите, които ще присъстват на празника са: Тодор Чобанов, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“, Янка Такева, председател на синдиката на българските учители, Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието и посланиците на детското четене детската авторка Маги Благоева и актьорът Ивайло Захариев.

Още по темата

През лятото „Забавното лятно четене“ посети няколко български града: Плевен, Русе, Варна, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора.

По време на своето пътуване екипът на Az-deteto.bg, се срещна със стотици деца и техните родители. Организаторите на инициативата получиха безценна подкрепа от регионалните библиотеки и младежките домове, чийто служители с усмивка, желание и голямо търпение помагат на децата в тяхното запознаване и пътешествие в необятния свят на книгите. Идеята спечели сърцата на общественици и творци на културата, които станаха „Посланици на четенето“.

Изтъкнати творци на словото споделиха мисли за четенето, книгите и възпитанието на децата. Навсякъде срещите преминаха в празнично настроение с рецитали, песни и танци. Само за 2 години от началото на инициативата над 5000 деца се включиха активно в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase