Корица: Кръгозор
fallback

У нас излиза нов роман, който разказва за динамичното всекидневие на модната журналистика... по български.

Главна героиня в "Най-добрата в играта" е Зара - амбициозна и нахакана главна редакторка на женско списание.

Тя балансира между шефове и фолкпевици и живее на високи обороти: от ревюта през интервюта, крайни решения и подли номера.

Медитира на високи токчета. Умее да е приятел. И враг.

И се просълзява от една мъничка калинка. Но въпреки блясъка в ежедневието си, Зара осъзнава празнотата му.

Лесно ли се оцелява без компас в мъжкия бизнес свят, все по-често командван от жени в брони с тънки презрамки?

Как се пробива в музикалния бранш? Хлъзгав ли е модният подиум? Какво всъщност означава да си кучка? И всички кучки ли хапят...

„Най-добрата в играта“ съдържа блясък, ирония и дързост, нарисувани върху плоскостта на българската действителност с щрихи от чувства, фини задкулисни игри и клюки.

Авторът Марио Трифонов (също редактор на женски и мъжки списания) разкрива: „Да си най-добрата в играта значи да нарушаваш правилата. Българката знае как. И съм категоричен, че за да бъде обичана една жена, тя трябва да бъде разбирана.

В света на бизнеса, отговорните позиции и желанието за слава на всяка цена е много забавно. Маските падат от една дума, гримът се разтича от една емоция, а приятелствата са редки като четирилистните детелини. Играта започва в първия ден на пролетта.”

Прочети откъс от "Най-добрата в играта"!

Марио Трифонов е филолог по образование, журналист по професия и г(р)афоман по душа.

Роден e в София, зодия Скорпион. Отраснал е в зрелия социализъм и поради тази причина е убеден, че е все(странно) развита личност.

Работил е в телевизии и радиа, бил е главен редактор на няколко женски списания. В момента заема същата длъжност в мъжко.

Вярва, че всеки човек трябва да има вяра, бронирана здраво в гърдите, която обаче не е нужно да бъде изпробвана с бронебойни патрони. Мисли (както и Мел Гибсън от едноименния филм): че може да каже „какво искат жените“!

Заради което и решава да провери доколко ги познава с дебютната си книга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Гражданин

преди 13 години

Няма нищо общо със "Секса и града", по-скоро с "Дяволът носи "Прада" - и тук главна редакторка на модно списание, и там пак същата.Изобщо, що за тема е това - не стига че има явни реминисценции, ами пък и кой ли у нас го вълнува живота на някаква си...А бе що по-добре не написа някой роман за живота на миньорите в България?!

12

Ради

преди 13 години

Не само, че ми хареса, но и съм приятно изненадана, че мъж успява така добре да пресъздаде женските емоции. Най-много ми допадна, че няма излишни размишления и самосъжаления; всичко е премерено и действието се развива динамично. Прочетох книгата за един следобед - нещо, което не ми се беше случвало поне от година. Желая успех и нека по-често да четем български автори със световно звучене...

11

до Ели

преди 13 години

я пак прочети написаното и се замисли какво точно е казано! Щото нещо смесваш нещата ... И ако пак не го разбереш ... за тебе спасение няма!

fallback