След любопитния сборник с разкази „Престъпления с неочакван край“ на Джефри Дивър, у нас излиза цял роман на един от признатите майстори в криминалния жанр.

Новото заглавие е „И няколко червени рози“ и сюжетът му се развива в рамките на 4 дни, изпълнени със страх, напрежение и бясна надпревара.

Динамичен, задъхан и плашещо актуален роман, „И няколко червени рози“ обещава непредвидима развръзка и постоянно напрежение.

Действието ни пренася в Калифорния, където върлува нов убиец.

Той поставя край пътищата дървени кръстове с утрешна дата. И кървавочервени рози… Като знак за намерението му да убива…

Методите му са ужасяващи, но прецизни: намира жертвите си чрез личните им данни, които те лекомислено публикуват в блоговете и социалните мрежи в интернет.

Фатална грешка, която убиецът умело използва... срещу тях.

Със случая се заема Катрин Данс. Уликите я водят към Травис Бригам, който е обвинен за фатален пътен инцидент, отнел живота на две гимназистки. Но наистина ли той е безскрупулният извършител? И коя ще бъде следващата жертва?

В надпревара с времето и с всички, които се опитват да я спрат, Катрин следва по петите изобретателния престъпник.

Освен с разрешаването на случая, Данс е изправена и пред други трудности – корумпирани политици, обществена истерия и проблеми, заплашващи да разбият семейството и кариерата й.

Най-интересното е, че по време на разследването Джефри Дивър примамва почитателите си сами да открият престъпника чрез включването на реални уебсайтове в текста, в които са скрити улики.

Авторът на книгата е юрист по образование, но избира писателския занаят пред съдебните зали.

Още докато следва право и журналистика, в списание „Алфред Хичкок“ се появяват първите му разкази.

През 1990 г. везните окончателно се накланят в полза на белия лист. Резултатът са поредица трилъри, които бързо завладяват територии на пазара, пренаситен от образци на този жанр.

Автор е на „Колекционерът на кости”, „Убийте Райм”, „Каменната маймуна”, „Милост”, „Сълзата на дявола”, „Невидимия”, „Дванайсетата карта”, „Часовникаря”, „Спящата кукла”, „Обект № 522” и „Не се обръщай”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase