В България излиза новата книга на Джефри Дивър „Престъпления с неочакван край“.

В нея с джентълменско кимване към О.Хенри и Едгар Алън По,  въображението на автора създава една великолепна колекция крими-истории, в която нищо не е такова, каквото изглежда. Обитавана от странни герои, изпълнена с любопитни характери, резки обрати, неочаквани развръзки, в нейната сърцевина стоят мистериозната интрига и изненадата.

Нетрадиционни и нестандартни, криминалните сюжети от сборника “Престъпления с неочакван край”  са интригуващи, провокативни и запомнящи се. Голяма част от разказите са  получили признание за качествата си чрез различни литературни награди. Но събрани заедно, те умножават своето въздействие.

Джефри Дивър е роден в Чикаго през 1950 година. Баща му е писал текстове за реклами, а майка му е била домакиня. Има по-малка сестра, която пише романи за юноши.

Дийвър пише за първи път роман – цели две глави – когото е на единайсет години. Оттогава не е преставал да се занимава с това. Писал е поезия и е представял свои авторски песни из цялата страна. След това става бакалавър по журналистика в Университета в Мисури, завършва правен колеж и работи в голяма правна фирма на Уол стрийт.

От 1990 г. се отдава изцяло на писането. Автор е на 22 романа и два сборника с разкази – “Престъпления с неочакван край” първи и втори том. Шест пъти е бил номиниран за наградата “Едгар” на Асоциацията на американските криминални писатели. Носител е на още няколко престижни американски и британски литературни награди.

Романите и сборниците му са преведени на 25 езика и често са попадали в класацията на бестселърите на “Ню Йорк Таймс”, “Таймс ъф Лондон” и “Лос Анджелис Таймс”. По два от романите му са направени филми.

Издава: Кронос

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase