Напоследък е особено модерно жени да са автори на големите бестселъри в жанра на трилъра и криминалния роман.

Дали оригиналният крими-сюжет се дължи на въображението или на професионалния опит на поредната мега-известна руска авторка, не е много сигурно. Факт е обаче, че тиражите й надхвърлят 30 милиона екземпляра, издавани са в над 25 страни по света, а тя е наричана „кримикралицата на руската литература“. Защото Александра Маринина е една наистина необикновена писателка.

Тя юрист по образование. Служебната си кариера в Академията на Министерството на вътрешните работи на Русия започва като лаборант, след това научен сътрудник и получава званието лейтенант на милицията.

Там тя не се занимава с безобидни кокошкари, а с изучаването на престъпника с психични аномалии и престъпника, извършващ повторно насилствено престъпление. Бррр...

Отгоре на всичко, мадамата е кандидат на юридическите науки и водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността. След пенсионирането си като подполковник от милицията тя се отдава изцяло на литературната си кариера – очевидно за добро.

По книгите й вече са направени 4 телевизионни сериала, а през 2006 г. Александра Маринина е удостоена със званието “Писател на десетилетието”.

Основният персонаж в поредицата детективски романи на Маринина се казва Анастасия Каменская.. В “Реквием” тя е изправена пред задачата да разплете сложно кълбо от загадки. В Москва при тайнствени обстоятелства е убит млад милиционер. Оказва се, че той неофициално е разследвал случай на изнудване.

Младото момче се забърква заради приятелката си Лера, но тя далеч не е толкова невинна, колкото изглежда. Болезнената й любов към известния певец Игор Вилданов – кумир на тийнейджърите, е причината тя да съблазни и накара милиционера да предприеме разследването. Любовта й към певеца не знае граници.

Накрая се оказва, че наистина диамантите са най-добрият приятел на жената, защото скъпият пръстен с диамант на ръката на Лера ще помогне на Каменская да стигне до развръзката на случая, чиито корени се крият далеч в миналото.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase