Снимка: Bulgaria ON AIR

Международният филмов фестивал "Бургас филм фест" е подготвил богата програма както в конкурсната част, така и извън нея. Повече разказва организаторът Емил Ованесов.

"Фестивалът има конкурсен характер и селектираме голям брой чуждестранни и български фирми в три програми - пълнометражен, дебютен и за български и международен късометражен филм. Тази година може да се похвалим с много интересно жури. В пълнометражната секция то ще е от Константин Божанов, Юлиан Вергов и италиански режисьор. В късометражната секция ще е журито, което ще определи победителите", каза организаторът Емил Ованесов в студиото на "България сутрин".

Организаторът добави, че когато има дебютен филм, има и по-голям филтър. Ованесов каза още, че първоначално фестивалът е започнал като форум и през първите години са се представяли филми от черноморския регион.

"Впоследствие ние разширихме нашия кръгозор. За втора поредна година правим много голямо събитие с Теодор Ушев, който прави една специална селекция за фестивала, в която той показа филми от последната година, които са му направили впечатление", допълни Ованесов за Bulgaria ON AIR.

Фестивалът става все по-разпознаваем в Европа.

"Ние винаги сме отворени за младата публика. Подаваме ръка на младите творци и за трета-четвърта година имаме младежко жури. Винаги младите творци имат нужда от това някой да ги покаже, да им вдъхне смелост. Живата среща с публиката е много различна от тази, която е в онлайн медия", каза още гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase