Кадър от "Драма от ревност". Снимка: София Филм Фест

С "Кой, ако не ние" започва програмата на София Филм Фест за 31 март. Филмът на Андрес Файел може да видим от 13.45 в Дом на киното.

Действието се развива в началото на 60-те години на ХХ век. Бернвард и Гудрун се отдават на страстна авантюра сред задушаващата атмосфера на провинцията в Западна Германия. Заедно с ляво настроените писатели и политически активисти в Западен Берлин през 1964 г. те застават зад популярния в цял свят лозунг: „Ако не ние, то кой? Ако не сега, то кога?” Но неудовлетворението им от световния ред ще окаже пагубно влияние върху връзката им.

От 16.00 часа ви очаква специална селекция от филми, посветени на виното и гурме културата. Темата вдъхновява много от големите творци в киното. Ще имате възможност да се потопите в очарователен свят на вкусове и аромати, които се преплитат в увлекателни и вълнуващи истории, завладяващи сетивата. С всеки от филмите в програмата „Кино & Вино” ще имате възможността да опитате различно вино от специалната селекция на  – носители на престижни отличия от международни конкурси.

В 16.00 часа е началото на „Средиземноморска диета”. Филмът на режисьора Хоакин Ористрел е разказ за момиче, което израства в кухнята и сред масите в ресторанта на родителите си. Работлива, амбициозна и непредсказуема жена, София скоро се влюбва едновременно в двама мъже. Омъжва се за единия от тях – стабилния Тони, с когото имат три деца. Но обича с цялото си сърце и Франк – артистичен, чаровен и изтънчен готвач, с когото открива магията на висшата кулинария.

„Добра година” на Ридли Скот започва в 18.00 часа. В него инвестиционен банкер от Великобритания (Ръсел Кроу) наследява къщата и лозето на чичо си във Франция, където е прекарал голяма част от детството си. Той решава да ремонтира имота, за да го продаде, но спомените, една красива жена и млада американка, която твърди, че е негова незаконна дъщеря, го карат да промени плановете си. Спокойният живот в провинцията може би ще се окаже съвсем не лош.

Последната прожекция е в 20.30 часа на филма „Драма от ревност“ на Еторе Скола. Обзета от страстта, Аделаиде отнема Оресте от по-възрастната му съпруга. На свой ред семейният приятел Нело отнема Аделаиде от Оресте. Следва “драма от ревност”: в опита си да посегне на своя съперник, Оресте всъщност убива любимата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase