Кадър от "Любовта на русокосата". Снимка: София Филм Фест

Филмите, които може да видим на 23 март, част от програмата на София Филм Фест започват от 18,00 часа в кино „Люмиер“. Там ще се състои прожекцията на „Летни игри“. Режисьорът Роландо Кола ни предоставя една неразкрасена история за няколко младежи, които трябва да помирят света на възрастните с детските си фантазии.

В 20,30 часа започва филмът на Нури Билге Джейлан „Имало едно време в Анадола“. В него витае духа на Чехов. Безбройните и наглед несвързани детайли хвърлят светлина върху престъплението в центъра на историята и мотивите за него. Всеки един от героите, които се събират за разгадаването на случая, е много по-дълбок и впечатляващ персонаж, отколкото изглежда на пръв поглед.

Сред акцентите  за 23 март е филмът на Галина Георгиева и Благослав Николов „Булеварден роман”.пДокументалният разказ поглежда през фотообективите на двама фотографа Евгения Христова и Илиян Ружин, които виждат столицата отвъд онези ограничения, които „познавачите” на града са забравили. Разхождайки се всеки ден, бързайки и свиквайки с пространството, хората се превръщат в слепци за най-интересните и любопитни факти, с които е свързана София.Филмът може да се види от 18.00 часа в Дом на киното.

В 19,30 часа е премиерната прожекция на докумнталния филм „Волни до гроб“. Виновниците за него са режисьорите Иван Марков, Чавдар Павлов, Веселин Христов, Светослав Драганов и Васил Гюров.

В 21,00 часа е началото на „Хепи, Хепи“ на Ане Севитски. За Кая семейството е най-важното нещо на света. Тя е вечният оптимист, въпреки че живее с мъж, който предпочита да ходи на лов, вместо да прави секс с нея, защото тя „вече не е толкова привлекателна”. Когато обаче в съседство идва да живее „идеалната двойка”, Кая не може повече да се преструва, че всичко е наред.

В 22,45 можете да гледате филма „Астро зомбита“. Главните действащи лица са луд астроучен, който съживява трупове в лабораторията си в изолирана къща, два робота – зомби-убийци на слънчево захранване, невинни момичета – жертви на зомбитата. Останалите са китайски комунистически шпиони и смъртоносни тайни мексикански агенти, предвождани от сластната Тура Сатана, а също и ЦРУ агентът Уендъл Кори, който се опитва да разплете загадката.

„Любовта на русокосата“ на Милош Форман започва в 18,30 часа в кино „Одеон“. Андула работи във фабриката за обувки в Злин, където на един мъж се падат по 16 жени. Мила, привлекателна и наивна, тя се опитва да намери любовта сред твърде ограничения романтичен избор, който ù се предлага.

„Драма от ревност“ на Еторе Скола е с начален час 20,30. Обзета от страстта, Аделаиде отнема Оресте от по-възрастната му съпруга. На свой ред семейният приятел Нело отнема Аделаиде от Оресте. Следва “драма от ревност”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase