Кадър от "Фауст". Снимка: София Филм Фест

За първи път две седмици преди началото на фестивала, киномани и публика имат шанс да запазят часове за кино в дните между 9 и 18 март – и да си купят билети от касите на Cinema City.

Част от потвърдените филми в програмата на София Филм Фест ще бъдат специални акценти в „дигиталното” кино на фестивала. Само там зрителите ще имат шанс да видят „Златният лъв” от Венеция 2011 – „Фауст” на Александър Сокуров, най-новия филм на Жюли Делпи „Космическа лаборатория”, със специална награда на журито от Сан Себастиан’11, екранизацията по Емили Бронте „Брулени хълмове” (реж. Андреа Арнолд) и 3D откровението на Вим Вендерс „Пина”, номиниран за „Оскар” за документален филм.

Билети може да се намерят от 23 февруари. Репертоарът включва още „Златната мечка” от Берлин 2011 и носител на „Златен глобус” за чуждоезичен филм „Раздяла” на Асгар Фархади.

Сред заглавията са и най-новият документален шедьовър на Мартин Скорсезе „Джордж Харисън – Живот в материалния свят”, руският боксофис хит „Поколение П” на Виктор Гинсбург - един от филмите-участници в конкурсната програма на фестивала, датският филм „Супер дерби” на Оле Кристиян Мадсен, най-новия филм на Зигфрид – „Детски истории”, номинираният за „Златна палма” от Кан’11 „Дом на удоволствията” на Бертран Бонело, атрактивната комедия на Стефан Роблен „А защо да не живеем заедно”, с Джейн Фонда, Джералдин Чаплин, Пиер Ришар и Даниел Брюл в главните роли, новите филми на Майкъл Уинтърботъм „Тришна” и Дейвид Макензи - „Перфектно чувство”, както и гледаният от над 4 милиона зрители немски блокбастър „Петел с вино” на Тил Швайгер (с Тил Швайгер и Самуел Финци в главните роли).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase