Научнофантастичният трилър "Високо напрежение" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с 19 милиона долара от продажбата на билети през уикенда.

На второ място е анимацията "Ранго", която бе начело в бокс-офиса преди две седмици. През изминалия уикенд в киносалоните в САЩ и Канада за филма са продадени билети на стойност 15,3 милиона долара.

Третата позиция заема лентата за извънземни нашественици "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия", оглавила класацията миналата седмица. Приходът от билети за филма през почивните дни е 14,6 милиона долара.

Четвърта и пета в бокс-офис класацията в Северна Америка заемат две дебютиращи комедии - "Адвокатът с линкълна“ с Матю Макконъхи в ролята на адвокат, който работи на задната седалка на колата си и "П.О.Л – Пич от Луната", разказващ за спасителна акция на извънземно, осъществена от двама ексцентрици .

Тийн-хорърът "Червената шапчица" на режисьора Катрин Хардуик („Здрач“) е на шесто място, с приход от 13.1 млн. долара.

Следва го романтичната sci-fi драма "Агенти на съдбата" (5,9 млн.), в която Мат Деймън играе ролята на човек, който, зърнал бъдещето, което съдбата му е отредила, осъзнава, че иска нещо съвсем друго.

Още по темата
14 мар 2011 16:42
21 фев 2011 21:30

Осмата позиция е за анимацията "Майло на Марс" (Mars Needs Moms), която за две седмици е върнала едва 15,4 милиона долара от общия си бюджет, възлизащ на феноменалните 150 млн.

Последните филми, които завършват десетката с най-гледани заглавия са другата екранизация на прочута класика – тази на "Kрасавицата и Звяра", Beastly (3,2) и комедията на братя Фарели "Ергени за седмица" (2,6).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase