Трилърът "Без име" с Лиъм Нийсън оглави с дебюта си боксофис класацията в Северна Америка, с приходи от 21,8 милиона долара.

Той разказва за учен, който се събужда от кома, за да види как съпругата му твърди, че не го познава, а друг мъж се представя за него.

На второ място е футуристичният екшън "Аз съм номер четири", с приходи от 19,5 милиона долара.

Главната роля в него изпълнява Алекс Петифър, който се превъплъщава в извънземен на Земята, борещ се с нашествениците, разрушили собствената му планета.

Анимационният филм "Гномео и Жулиета" запазва третото си място с 19,4 милиона долара.

На четвърто и пето място са две комедии - победителят от миналата седмица "Жена на заем" с Адам Сандлър и Дженифър Анистън (18,2 милиона долара) и "Агент ХХL 3: Еволюция" с Мартин Лорънс (17 милиона долара).

Шести е музикалният "Джъстин Бийбър: Никога не казвай никога" с приходи от 13,6 милиона долара. 

Още по темата

След него се нарежда шампионът в класацията - британската драма "Речта на Краля", която е сред десетте най-гледани филма на голям екран отвъд океана 13 поредни седмици.

Класацията завършват колежанският психотрилър “Съквартирантът”, с приход от 4,1 милиона долара, екшънът “Орелът”, спечелил 3,5 млн. и романтичната комедия “Просто секс”, с участието на Аштън Кътчър и Натали Портман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase