Анимационният филм "Ранго" оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от 38 милиона щатски долара през първата седмица от пускането му в кината.

Филмът за Дивия запад, в който хамелеонът шериф говори с гласа на Джони Деп, е първата анимация на студиото за специални ефекти "Индъстриъл лайт енд меджик", основано от Джордж Лукас през 1975 г.

Негов режисьор е създателят на "Карибски пирати" Гор Вербински.

На второ място е трилърът "Агенти на съдбата" с Мат Деймън и Емили Блънт в главните роли. Филмът е с приходи от 20,9 милиона долара. В лентата актьорът влиза в ролята на амбициозен политик, който предизвиква съдбата, за да бъде с жената на живота си.

Трети с 10,1 милиона долара приходи тази седмица е драмата "Звяр" с Алекс Петифър и Ванеса Хъджинс – римейк на класическата приказка „Красавицата и Звярът“, който се развива в сегашно време, в Ню Йорк.

Следват комедията "Ергени за седмица" (9 милиона долара) и водачът от миналата седмица – анимацията "Гномео и Жулиета" (6,9 милиона долара).

Още по темата
21 фев 2011 21:30

Трилърът "Без име" с Лиъм Нийсън е на шесто място с приход от 6,6 милиона долара.

След него е рекордьорът по брой седмици (вече – 15 поредни) в челната десетка по приходи от големите екрани в Северна Америка – големият победител на Оскарите  „Речта на Краля".

На осма позиция е комедията "Жена на заем", в която Дженифър Анистън играе фалшива съпруга на Адам Сандлър, следвана от фентъзи блокбъстъра "Аз съм номер четири".

Последен в класацията тази седмица е филмът за тийн идола Джъстин Бийбър (Justin Bieber) – Never Say Never с 4,3 млн. долара приход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe