Романтичната комедия "Просто секс" с Аштън Къчър и Натали Портман в главните роли зае челното място в боксофис класацията в Северна Америка, с приходи от продажбата на билети през дебютния си уикенд в размер на 20,3 милиона долара.

През първите си три дни на екран филмът на режисьора Айвън Райтман ("Ловци на духове", "Джуниър", "Близнаци") почти е оправдал бюджета си, възлизащ на 25 млн. долара. Големият интерес към лентата в САЩ и Канада се дължи на рязката промяна на амплоато от Натали Портман.

Според анализатори новият филм на Портман едва ли ще достигне до нивото на предишния - „Черният лебед“, отличен със Златен Глобус и един от основните претенденти за Оскар тази година.

На второ място в класацията този уикенд е титулярът от миналата седмица - фантастиката "Зеленият стършел".

През втората си седмица на екран той събира 18,1 млн. долара, което е с 46% по-малко от премиерните му три дни по кината. Режисьор на филма е французинът Мишел Гондри, а в главните роли са Сет Роугън, Джей Чоу и др.

Третата позиция в боксофиса е за комедията "Да кажа, или да не кажа?" на режисьора Рон Хауърд с Винс Вон и Кевин Джеймс в главните роли. Лентата донесе на създателите си този уикенд приходи в размер на 9,7 млн. долара.

Четвъртата и петата позиция са съответно за "Речта на Краля" (с приход от 9,1 млн.) и за уестърн драмата на братя Коен "Непреклонните", събрал приход от 8 млн. долара този уикенд. 

Още по темата

Следват още два от фаворитите на Златните глобуси и възможни претенденти за Оскар тази година – шести е "Черният лебед" на Дарън Аронофски, следван от спортната драма The Fighter.

Твърдо в класацията остава и коледният фаворит „Запознай се с малките“ на осма позиция, спечелил 4,3 млн. и общо 274, 6 млн. от световните киносалони до момента.

Предпоследен в топ десетката е анимационният филм Yogi Bear, а десетата позиция е за триизмерната фантастика „Трон: Заветът“, който се отбелязва като филмът с най-много приходи от началото на 2011 - 163, 2 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase