Фантастиката "Зеленият стършел" зае челното място в боксофиса на Северна Америка с приходи от 34 милиона долара през дебютния си уикенд.

Лентата, адаптирана по едноименни радиопиеса и комикс, разказва за Брит Рейд - милионер, плейбой и известна медийна личност, отегчен от живота си и леко влюбен в секретарката си.

Един ден Брит спасява живота на Като, японец с изключителни бойни умения и в замяна на това получава супермощната си „Черна красавица” и възможност да брани доброто в град на злодеяния. Режисьор е французинът Мишел Гондри, а в главната роля е Сет Роген, който е и съсценарист на филма.

На второ място в класацията е друг дебютен филм - комедията "Дилемата" с Винс Вон и Кевин Джеймс, събрала приходи от 17,1 млн. долара.

"Непреклонните" - римейк на класическия уестърн с Джон Уейн от 1969 г., режисиран от братя Коен, който миналата седмица бе на челното място в боксофиса, сега е на трета позиция с 11,2 млн. долара.

Още по темата

Споменаваният сред евентуалните претенденти за "Оскар" филм "Речта на краля" се изкачи до пета позиция, следван от друг сериозен претендент за наградите - "Черният лебед" на Дарън Аронофски. 

Шестото място в боксофиса е за коледния комедиен фаворит „Запознай се с малките“, отчел приход от 7,1 млн. долара през уикенда и общо 245,4 млн. от премиерата си до момента.

Няколко позиции пада 3D фентъзи блокбъстърът „Трон: Заветът“, който заема седма позиция, а след него с приход от 5,3 млн. е друг 3D хит - анимационната комедия Yogi Bear.

Спечелилилата 2 актьорски Златни глобуса спортна драма The Fighter е предпоследна в челната десетка, завършена от новия проект с участието на Никълъс Кейдж „Сезонът на вещиците“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase