Илюстрация: СВ
fallback

Понеже знам, че много работни дни ви се струпаха напоследък /последните два месеца особено/, сега ще ви зарадвам с нещо свежо. Само че – единствено софиянци. За другите – сори, Евдокио, ама следващия път.

Значи. Много е вероятно на 11 юни, понеделник, столичани да изпаднат в принудителен отпуск, тъй като ще имат важен гост. Отдалече.

На 10 юни у нас ще кацне емблематичната за световния мир политическа фигура, наречена Джордж У. Буш.

Той не само ще кацне, но и ще удостои географските ни ширини с харизматичното си присъствие за около 48 часа, 13 минути и някакви секунди. Да не бъдем дребнави.

Джордж У. Буш ще маа гащи по прилежно измитите български улици и тротоари.

Метафорично казано, естествено – не си представяйте, че американският лидер ще скокне до пазарчето на Ситняково, за да си купи къси чорапи и кюстендилски череши, които след това да оплакне на чешмата на близкото площадче в подкрепа на българо-американския консенсус.

Джордж У. Буш ще се среща с видни държавници, ръководители, политици. Ще се ръкуват страстно, ще се тупат по раменете и където още там се тупат.

След това лидерът ще бъде отведен някъде да яде, за да му покажем българското гостоприемство, богата душевност и други традиционни български добродетели.

Най-вече гювеча, кюфетата с лук и пазарджишкия първак. 

Всъщност не, sorry. Първак за Джордж няма да има, щото той е въздържател - по лични причини, които са строго класифицирана информация по силата на Първата поправка на Конституцията и Втората алинея на Лора. Лора Буш, имам предвид, не Крумова. Така че Джордж ще пие лемонейд.

Възможно е да бъде поканен и при Слави /щото там президентите си ýмрат да ходят/, който вероятно ще го попита дали някога той, Джордж, е слушал радио „Хоризонт“, а Джордж ще каже „Ноу, защото аз рейдио не слушам. Гледам онли „Шоуто на Слави“.

Съвсем окей ще е и през Мюзик айдъл да мине, където дéцата ще му изпеят американския химн, аранжиран специално за случая като Дунавско хоро в седем осми и – за радост на Глория – придружен от брилянтна орнаментика и вибрато.

За да може цялата тая натоварена програма да мине тип-топ, Джордж У. Буш трябва да бъде опазен от:

терористичен акт

сблъсък с врачки пред бившия мавзолей /които, понеже не са длъжни жените да знаят кой е Джордж Буш, най-вероятно ще му набутат коренчета от живовляк в ръцете и ще го посъветват да си ги тури под възглавницата, за да се ожени, шото е свестно момче/

фрактура на десния глезен - в случай, че се спъне в крива плочка на булевард „Стамболийски“, а той ще се спъне, щото гореописаните врачки ще са го урочасали, пък с тея протести на лекарите в „Пирогов“ Джордж ще бъде гипсиран га му цъфнат вашингтонските налъми и то само ако е здравноосигурен

задавяне с недопечен картоф в гювеча.

За тая цел /да бъде опазен, а не да се задави със самоковски картоф/, столицата ще бъде задръстена от полицаи, снайперисти и гардове на Сикрет сървис, ФБР, ЦРУ, а най-вероятно и Хорейшио от „Местопрестъплението Маями“ ще дойде да помага, за да търси подозрителни косми и ДНК.

В небето от коприна пък ще има хеликоптери и самолети, които ще гарантират въздушната сигурност на госта, стига Агенцията за борба с градушките да не е решила точно в тоя момент да разбива градоносни облаци.

Така че, и сами виждате - тежък се очертава да е понеделник, 11 юни.

Затова кметът предложи той да бъде неработен ден за софиянци.

Все още не е ясно дали и този неработен ден ще бъде отработван някоя от следващите съботи. То не е известно и колко свободни съботи имаме, доста отработване ни се натрупа напоследък, но докъм Коледа все някъде ще се вместим. Ако трябва и на самата Коледа ще поработим. Баба ти все е почивала.

И ако това се случи – с неходенето на работа в понеделник и отработването в събота, единственото, което ни остава, е да се надяваме, че на Далай Лама, Папата и уругвайския министър на горите няма внезапно да им се приидва на официално посещение у нас в близко бъдеще.

Защото в такъв случай работната седмица може кокетно да се свие само в съботните дни, а в останалите ще си седим вкъщи и ще гледаме как доктор Хаус се бори с екзотични инфекции.

Not bad, нали?

*Почивен ден, англ. ез.

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

dorichela

преди 16 години

Разбих се от смях,в офиса чак ме гледат странно :)

49

Em4o

преди 16 години

Evala Krasitta, men me izkefi kak si q izbarala statiqta. Na koito mu e ploska i prosta da razgarne ikonomi4eskite i politi4eski stranici na v-k Kapital.

48

Atina

преди 16 години

Като ти гледам личното заглавие, драги 0101....., би следвало да подскачаш от радост - след като определяш статията като "плоска" значи си намерил 100% родственост.

fallback