Снимка: IStock

Лятото е идеалното време за носене на по-нестандартни бижута. През този сезон за предпочитане са потници, блузки, рокли и топове с по-голямо деколте или гол гръб. А идеалното допълнение към тях са по-обемните колиета – нещо, с което да ви забележат. Според най-новите тенденции, тази година те ще бъдат предимно със шнур и по-големи камъни или мъниста.

Ако сте от онези, които имат много повече от един сребърен или златен синджир в кутията с аксесоари, то със сигурност въпросния тренд ще ви допадне. По данни на модните експерти от TZR, колиетата, които са предимно ръчна изработка, с нанизани на тях елементи, ще са истински хит за лятото, когато най-сетне ще можем да покажем повече стил.

Трябва само да се разходите из няколко артбазара, а такива в момента не липсват, за да си изберете ново колие за предстоящия сезон. А то ще бъде вечно. Може да го носите както през горещите дни, така и за някой по-специален повод, съчетано с рокля, риза или дори поло.

Колкото по-уникално е колието, толкова по-добре за вас! За предпочитане е да е единствено, за да не срещнете друго такова, отивайки на бара на плажа. Ето защо комбинациите с по-дебела корда, шнурове в най-различни пъстри цветове или пък шарени, на които висят елементи като мъниста, миди, стъклени елементи или естествени камъни, ще са най-актуални. А тях може да си направите сами у дома, стига да сте по-сръчни.

Ето няколко вида колиета, които ще ви вдъхновят за нови покупки:

1. С нанизан стъклен елемент

Въпросното бижу е с обемен стъклен елемент, който е поставен върху шнура, а не виси закачен с халка. Има вариант да си набавите няколко различни, които да сменяте според цвета на дрехите си.

Може би си мислите, че шнурът бързо ще се изцапа. Ето защо, преди да го поставите на врата си, е хубаво да обтриете кожата с влажна кърпа, за да премахнете потта и замърсяванията.

2. С висящ стъклен елемент и още идеи за колиета с шнур, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase