Снимка: Ателие 313

Само ден остана до Осмата творческа среща, която ще се случи в Ателие 313. На сцената ще се съберат всички видове изкуства – от цирково, театрално, до концертни изпълнения, изложби и литературно четене. А настоящата тема „Революция“ провокира съзнанието ни, изкуството, статуквото.

Проектът е финансиран от Столична Програма "Култура" на Столична Община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата-2019г.

Още по темата

Вече са ясни и участниците в нея. Това са Цирк "Кумбо" , Надя Митева-китара, Бела Бенова-стихове и изложба-фотография, „Блажно наддумване”, реж. Александър Събев, „Ботев е идиот”, реж. Деян Барарев, „Шшшт... Попей ми!”, реж. Андрей Волкашин, Петър Вълчев, Петя Константинова-изложба, Филип Битраков-флигорна, Група Аllegro Bizzaro, Румен Гаванозов-импро по спектакъла „В края на ноември”, Презентация и откъс от филма „България, тази вечна ерес”, реж. Вал Тодоров, Асоциация за свободен театър-презентация на Фестивал за свободен театър 2013, Неа Станд и „Аегония”-представяне на книгата "Забравената песен", Мариела Станчева-откъс от спектакъла "Многоклетка", 1 курс "Актьорство за куклен театър" при НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, Веселин Стоянов-изложба-фотография, Мартин Пенев-инсталация, Група "Бакенбард".

Началото ще бъде поставено от 17.30. За първи път подобно събитие се случва през 2009 г. Още тогава се разбира, че зрителите могат да се превърнат в участници, а артистите да наблюдават изпълненията на своите колеги.

Ето и видео от Седмата творческа среща, случила се през януари 2013 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase