Снимка: Bulgaria ON AIR

Безводието и железопътният транспорт са сред най-спешните проблеми за решаване в Павликенско. Жителите на града и селата очакват новите депутати да се заемат с тях.

15 села в Павликени това лято бяха на воден режим. Това е и проблем номер едно за хората в региона.

"Най- важното е да пуснат водата, аз имам племенница в Търново, тя не може да си дойде с бебето, защото не може да го изкъпе. В Караисен, Батак, Патреш нямат вода", каза Росица Георгиева.

"Масовият проблем в нашата община е точно безводието. Надяваме се с избор на редовно правителство и със стабилен депутатски капацитет този проблем да се реши, не е само на местната управа", коментира Радка Станева.

Станка Таскова отново гласува, но признава, че не вярва на политиците.

"На никого не вярвам. Вижте какво правят в Народното събрание - циркове.  Ние се възмущаваме като ги гледаме, те не си дават сметка, че народът ги гледа! Ние, данъкоплатците, им плащаме и те си вземат хиляди левове, а ние се мъчим с 500 лв. Лекарствата ми са 250 лева", призна тя.

Два удобни влака, с които местните пътуват за работа или за медицински услуги до големите градове, предстои да бъдат спрени според новото маршрутно разписание.

"С какво ще пътуваме тези, които нямаме коли? В Павликени влакът не трябва да се спира. Миналата година се чудех за кого да гласувам, като гледам само се борят за пари", възмути се Маринка Стефанова.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase