Снимка: Димитър Кьосемарлиев /Dnes.bg
fallback

Екип на bTV бе нападнат по време на отразяването на изборите в хасковския квартал "Република". Инцидентът стана малко след 10:00 часа сутринта днес, без аз и операторът ми Петър Картулев да сме предизвикали агресията, съобщи за БТА потърпевшата репортерът Мария Георгиева.

Предприети са всички необходими действия. Образувано е досъдебно производство, а случаят е докладван на Районна прокуратура, каза директорът на Областната дирекция на МВР Иван Расоков. Той не пожела да коментира обаче дали има задържани по случая.   

В ромската махала искахме да проследим дали се извършва т. нар. контролиран вот, не за първи път го правим, разказа Георгиева. По нейните думи екипът започнал разговор с жена, при което мъж се приближил и направил забележка да не се снима. На тротоара се бяха събрали много мъже - около 20 - 30 души, които ни наобиколиха и започнаха агресията, разказа още Георгиева.

Обадих се на 112, служителите на реда пристигнаха. В момента даваме обяснения в полицията. Предстои медицинско освидетелстване на оператора Картулев, който бе удрян с шамари и юмруци, направен бе и опит да му бъде счупена и камерата, добави Георгиева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

баба Пена

преди 1 час

На екипа на БТВ трябва да дадът награда за най голям кураж и най малко акъл за това че са отишли у гетото да питат

23

Ако са набили

преди 1 час

Култуклиева от ПИК, ще ми голям кеф! На тая як бой и требе!

22

Анонимен

преди 2 часа

Това снимане и записване навсякъде, по целия свят, е незаконно и злоупотреба. Нито престъпността е по-малка, нито хората имат някакви задръжки. наглост отвсякъде.

fallback