Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ е солидна политическа сила, която се бори за това да бъде първа“. Това заяви за bTV ген. Атанас Атанасов, кандидат за депутат от формацията. Той посочи, че няма никакво значение това, че не е водач на листа, а когато е бил ученик, много е мразил да сяда на първия чин, защото „не обича да се фука“.

Още по темата

„Абсолютно наложително е след тези избори да се създаде мнозинство, което да излъчи правителство. Има толкова много предизвикателства пред държавата, а това постоянно въртене на служебна власт не знам докъде ще ни заведе. Служебният министър на финансите дава притеснителни знаци и припомни, че парламентът е трябвало да приеме три акта, за да получи парите от ЕС, които са 10 милиарда. Успех за ПП-ДБ ще бъде, ако на тези избори получи повече гласове, отколкото получи на предходните, по-важно е обаче как ще се конструира България след изборите. Основните конкуренти на тези избори са ПП-ДБ и ГЕРБ - това е ясно за всички. Има недоверие между нас и стория в миналото ни, за да може да се намери формула за редовна власт, предложихме план да се обедини мнозинство в парламента около високо авторитетна фигура, която да излъчим за кандидат за премиер и той да си избере екип", заяви още Атанас Атанасов.

"Ние сме изключително недоволни от начина, по-който функционира съдебната власт. Ако Борисов иска правителство с ярки политически фигури, да се разбере с Делян Пеевски, Кирил Добрев и Слави Трифово и да отидат заедно в един бар", каза Атанас Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase